Welke stappen kun je nemen om te genieten van sneller internet? Kun je daar ook rekening mee houden als je weinig geld hebt?

Vandaag de dag is het internet een integraal onderdeel geworden van de moderne levensstijl. Iedereen heeft het nodig voor het verzenden van e-mails, het downloaden van bestanden en het verkrijgen van informatie. In dit snelle leven is een trage internetverbinding inderdaad een bron van ergernis. Het leidt tot tijdverlies en veroorzaakt veel overlast. In een dergelijk scenario wordt het noodzakelijk om te weten hoe om te gaan met een trage internetverbinding.

Door onderstaande stappen te volgen kunt u de snelheid van het surfen verhogen en sneller dan voorheen e-mails versturen of ontvangen. Ook raden we je aan om te beginnen met internet en tv vergelijken om te kijken of je geld kunt besparen terwijl je een snellere internetverbinding ontvangt.

Bestanden comprimeren voordat u ze verstuurt

U dient bestanden te comprimeren of te zipen als u meerdere bestanden met betrekking tot gelijksoortige onderwerpregels bij elkaar verstuurt. De gecombineerde grootte van meerdere bestanden kan worden verminderd door een compressieprogramma zoals WinZip of WinRAR. Deze kunnen in minder tijd worden verzonden omdat het minder ruimte inneemt in de inbox van de ontvanger en helpt om uw surfsnelheid te verbeteren.

Grafische weergave in Windows Internet Explorer

Een andere zeer goede manier om de snelheid van het browsen te verhogen is door de graphics uit te schakelen. Grafieken hebben meer tijd nodig om te laden en daarom zal het uitschakelen van deze optie de snelheid van het internet zeker sterk verhogen. Ook kun je gebruik maken van een VPN om nog sneller te internetten en anoniem te blijven.

Verhoog uw cache voor het sneller laden van webpagina’s

Als u de grootte van de tijdelijke internetbestanden cache in Internet Explorer vergroot, zult u een betere surfsnelheid hebben. Het gebeurt omdat uw systeem gemakkelijk de webpagina’s opnieuw kan bezoeken als ze als tijdelijke bestanden zijn opgeslagen. Uw computer heeft minder tijd nodig om een pagina te openen omdat afbeeldingen van dergelijke pagina’s al zijn gedownload en opgeslagen op uw systeem als tijdelijke internetbestanden.

Offline browsen

Als u een bepaalde pagina vaak moet bezoeken, dan kunt u de webpagina lokaal op uw systeem opslaan en de pagina doorbladeren, zelfs als u niet verbonden bent. Het bespaart u tijd en u krijgt de benodigde informatie, zelfs als de verbinding wegvalt.
Met zoveel informatie beschikbaar op het web heeft u een snelle internetverbinding nodig om uw productiviteit hoog te houden. Maar soms komt u problemen tegen waarvoor u deskundige technische ondersteuning nodig hebt. De beste manier om het snel voor elkaar te krijgen is door de hulp in te roepen van een deskundige computerondersteuningsdienstverlener.

  • Microsoft Outlook optimaliseren met een trage internetverbinding
  • Hier zijn enkele van de manieren waarop u gemakkelijk kunt werken met Microsoft Outlook:
  • Gebruik eenvoudige e-mailhandtekeningen om de grootte van de e-mail te verminderen

E-mailhandtekeningen geven een professionele uitstraling aan uw berichten, maar ze nemen ook onnodig veel ruimte in beslag. Meerdere afbeeldingen in de handtekening verhogen de tijd die nodig is om een e-mail te versturen vanwege het zware formaat. Door ze niet te gebruiken draagt u dus indirect bij aan een snelle internetbrowser.
U wordt aanbevolen om eenvoudige handtekeningen te gebruiken die zijn gemaakt met onderscheidende teksten, waarbij lettertypes, kleuren en lettergroottes worden gecombineerd. Het maakt uw handtekening klein en u kunt sneller e-mails versturen of ontvangen.

Gebruik Contactgroepen om e-mails te versturen

Contactgroepen is een hulpprogramma dat door Microsoft Outlook wordt aangeboden en dat kan worden gebruikt om e-mails te versturen naar meerdere mensen in dezelfde groep. Het versnelt het proces van het verzenden van e-mails in vergelijking met het verzenden van e-mails naar elke ontvanger afzonderlijk.

Gebruik de Cache Exchange Mode in Outlook om offline te werken

U kunt met uw Microsoft Outlook blijven werken door gebruik te maken van de Cached Exchange Mode, zelfs als uw internetverbinding om welke reden dan ook wegvalt. Dit gebeurt omdat een kopie van je mailbox wordt opgeslagen op je computer met de Cached Exchange Mode. Het verbetert de snelheid van het browsen omdat het u in staat stelt om snel bij uw gegevens te komen. Dit komt omdat het regelmatig wordt bijgewerkt met de mailserver.