Wat zijn de beste manieren om een magnetron in je woning te plaatsen? En wat is een voor- en nadeel aan een combimagnetron

De meeste huizen zijn tegenwoordig al voorzien van magnetrons, en als het huis dat u hebt gekocht 2-3 jaar oud is, hoeft u waarschijnlijk nog niet na te denken over het vervangen van de magnetron, tenzij u natuurlijk wilt upgraden naar iets beters. Als u een nieuwe woning koopt die in aanbouw is, is de kans groot dat de bouwer u laat kiezen voor het type magnetron dat u in uw nieuwe woning wilt installeren, mits dit binnen een bepaald budget valt. Als u kiest voor een magnetron die niet binnen het gespecificeerde budget valt, dan zullen de meeste bouwers u simpelweg een upgradevergoeding in rekening brengen, wat u de flexibiliteit geeft om de specificaties van uw apparaten te verhogen om aan uw specifieke kookwensen en levensstijl te voldoen.

Als u een huis koopt dat 8+ jaar geleden is gebouwd, kan het zijn dat u de magnetron en andere apparaten moet upgraden om alles aan te passen aan de technologie van vandaag en aan de stijlen van vandaag. Wat uw reden ook is om een magnetron aan te schaffen, overweeg de volgende tips voordat u een combimagnetron kopen serieus overweegt.

Afmetingen/Capaciteit van magnetrons

Ben je alleenstaand, met z’n tweeën, of misschien een gezin van 4 of 5? De grootte van de magnetron die u koopt moet in overeenstemming zijn met de hoeveelheid mensen in uw huis, en welke hoeveelheid voedsel u van plan bent te microgolfen. Gewoon omdat u misschien de enige persoon in het huis op dit moment, ga niet en koop de kleinste magnetron mogelijk, want je moet rekening houden met dat op een dag in de toekomst zult u het huis te verkopen, en het kan aan een gezin van 4 of 5 personen. Kies iets midden op de weg vanuit het oogpunt van grootte als u uw huis bezit en het in de toekomst opnieuw zult moeten verkopen.

Een gezinsgrootte magnetron is meestal 1,4 – 1,6 kubieke meter, en sommige gaan groter dan dit. Een kleinere, compactere magnetron is in het bereik van 0,8 – 1,2 kubieke meter, en u kunt ze nog kleiner krijgen. Als u een kookpan en grote schotels gaat koken, zorg er dan voor dat u een magnetron koopt die voldoende ruimte biedt voor uw gerechten en die voldoende ruimte biedt. Neem een van uw grotere gerechten uit huis, en meet de lengte en breedte ervan, en met deze informatie in de hand, zorg ervoor dat u een magnetron koopt met inwendige afmetingen die aan alle kanten ongeveer 3 centimeter groter zijn dan uw gerecht.

Inbegrepen functies van een magnetron

Sommige mensen gebruiken microgolven om eenvoudige taken uit te voeren, zoals het maken van popcorn, het smelten van boter of het koken van een tv-diner. Een magnetron met basisfuncties zou voldoende zijn voor iemand die het licht wil gebruiken, maar als u een breed scala aan voedingsmiddelen en vloeistoffen wilt koken en vlees wilt ontdooien voordat u gaat koken, moet u misschien een magnetron vinden met een lijst van verschillende beschikbare functies om uw leven gemakkelijker te maken in de keuken.

Tegenwoordig zijn magnetrons erg geavanceerd

Sommige functies die u moet overwegen zijn een magnetron met sensor koken, die de vochtigheid in de oven meet aan de hand van het vocht in het voedsel waardoor het koken of ontdooien een fluitje van een cent wordt. Met de voorgeprogrammeerde versies kunt u met één druk op de knop verschillende gerechten koken, u vertelt de magnetron in principe wat u aan het koken bent en drukt op “start”. U kunt ook combi-magnetrons/convectie-ovens vinden die u in staat stellen uw voedsel te bruinen of te knapperig te maken, voor die niet zo “microgolf”-smaak!