Een konijnenhok, waar moet de ondervloer uit bestaan? Is een PVC vloer voor zo’n oppervlak een goed idee?

Als je onlangs een commercieel verkrijgbaar konijnenhokje hebt gekocht voor het geliefde konijntje dat je net aan je familie hebt toegevoegd, dan heeft het waarschijnlijk een draadvloer. Er zijn enkele hutten die een gespleten vloer hebben, met een draadgedeelte en een gedeelte met een massief oppervlak van hout, metaal of pvc vloer van Vloerenbaas.nl

Sommige hebben draadvloeren met een zeer brede tussenruimte en sommige hebben vloeren met een smalle tussenruimte, vergelijkbaar met de traditionele hardware doek. Draadvloeren zijn geweldig voor konijnenbezitters, maar niet zo geweldig voor uw konijn. Waarom? Je kunt beter voor een natuursteen vloer van PVC kiezen.

Vanuit het oogpunt van de eigenaar laat de tussenruimte zowel de urine van het konijn als zijn uitwerpselen door in een schone pan, die zich direct onder de vloer bevindt. Wat is er makkelijker voor de eigenaar? U hoeft alleen maar de pan te verwijderen, schoon te maken en te vervangen. Voor eigenaars zijn er slechts twee kleine nadelen aan draadvloeren in konijnenhokken. Een groot deel van het hooi van het konijn kan door een grote afstand van de vloer heen, naast de urine en de uitwerpselen van het konijn. En draad van slechte kwaliteit kan soms scheiden en gevaarlijk worden voor het konijn, maar dit komt zelden voor. Laten we nu proberen te denken als een konijn.

Als je meerdere konijnen thuis wil ondersteunen kun je maar beter een PVC vloer in het hok hebben

Vanuit het oogpunt van het konijn kan draadvloeren eigenlijk tot pijnlijke resultaten leiden. Als je tijd hebt doorgebracht op Internet Pet Discussion Forums, kan het zijn dat je berichten bent tegengekomen van verbijsterde eigenaren – de meeste van hen nieuwere konijnenbezitters – die niet kunnen begrijpen waarom hun huisdier konijn het grootste deel van zijn tijd doorbrengt in de hoek van het hok. Ze krijgen altijd te horen dat sommige konijnen een mogelijk ernstige medische aandoening kunnen ontwikkelen, genaamd pijnlijke hokken, door rond te lopen op wijd uit elkaar gelegen draadvloeren.

Onbehandelde pijnlijke hokken kunnen leiden tot infecties. Hoewel we niet kunnen lezen wat er in het hoofd van een konijn omgaat, is het zeer waarschijnlijk dat rondlopen op een draadvloer ongemakkelijk is, zelfs als ze geen pijnlijke hakken ontwikkelen. Hoe zou je het vinden om rond te lopen op een klik pvc vloer op je blote voeten?

Waarom is een PVC vloer voor een dierenpraktijk een goede oplossing

Hoewel het onpraktisch is om te overwegen het hok weg te gooien en er een te kopen met een betere vloer, zijn er dingen die je kunt doen om de vloer van het bestaande hok te “retro-fitten”. Ten eerste, bedenk hoe ver u bereid bent te gaan met de moeilijkere taak om de vloer van het hok schoon te houden. Een gedeeltelijke oplossing is om de bestaande draadvloer te bedekken met een strak geweven stuk beslagdoek, op maat gesneden. De afstand tussen de draden is klein genoeg om een halfvast oppervlak te creĆ«ren dat veel comfortabeler is voor het konijn en toch de urine doorlaat. Echter, de uitwerpselen zullen blijven, waardoor er vaker schoongemaakt moet worden.