Bitcoin overtreft voor het eerst $ 50.000 nu grote bedrijven in crypto springen

Bitcoin steeg dinsdag naar een recordhoogte van meer dan $ 50.000.

Grote bedrijven zoals Tesla, Mastercard en BNY Mellon hebben ondersteuning getoond voor cryptocurrencies.

Veel crypto-investeerders zijn van mening dat de huidige bull-run anders is dan een bubbel van eind 2017.

Bitcoin overtreft $ 50K terwijl grote bedrijven in crypto springen

De prijs van Bitcoin brak dinsdag voor het eerst in de geschiedenis boven de $ 50.000 en zette zijn zinderende rally voort nu grote bedrijven lijken op te warmen voor cryptocurrencies.

 

Volgens gegevens van Coin Metrics steeg ‘s werelds grootste digitale valuta op basis van marktwaarde met meer dan 3% tot een recordhoogte van $ 50.487 rond 07.30 uur ET. Het daalde later onder de maat en handelde 0,2% hoger tegen een prijs van $ 48.760. tips voor welke crypto nu kopen online.

 

Bitcoin heeft een boost gekregen van nieuws van grote bedrijven zoals Tesla en Mastercard die ondersteuning voor crypto tonen. Tesla onthulde vorige week dat het voor $ 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht en is van plan de digitale munt te accepteren als betaling voor zijn producten, terwijl Mastercard zei dat het zijn netwerk zal openen voor sommige digitale valuta’s. PayPal en BNY Mellon hebben ook grote stappen gezet om crypto te ondersteunen.

 

Tesla’s gebruik van bedrijfscontanten om bitcoin te kopen leidde tot speculatie over de vraag of andere grote bedrijven dit voorbeeld zouden volgen. Uber-CEO Dara Khosrowshahi vertelde vorige week aan CNBC dat het bedrijf het idee om bitcoin te kopen had besproken, maar “snel verworpen”, maar overweegt om cryptocurrencies als betaling te accepteren. Chainlink kopen kan online.

 

 

Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat veel crypto-investeerders geloven dat de laatste bullrun anders is dan eerdere rally’s. Bitcoin schoot eind 2017 omhoog naar bijna $ 20.000, voordat hij het jaar daarop meer dan 80% van zijn waarde verloor. Bitcoin-gelovigen zeggen dat, terwijl de bubbel van 2017 werd aangedreven door speculatie in de detailhandel, de huidige cyclus wordt gevoed door de vraag van institutionele beleggers.

 

“Ik denk dat bitcoin tegenwoordig een veel stabielere activaklasse is dan drie jaar geleden”, vertelde Michael Saylor, CEO van enterprise softwarebedrijf MicroStrategy, dinsdag aan CNBC’s “Street Signs Asia” -programma. “Vroeger werd het gedomineerd door detailhandelaren met een hefboomwerking … op internationale markten met veel hefboomwerking.”

 

MicroStrategy en Jack Dorsey’s fintech-bedrijf Square haalden vorig jaar de krantenkoppen nadat ze de ongebruikelijke strategie hadden gevolgd om bedrijfscontanten te gebruiken om bitcoin te kopen.

 

“Ik denk dat je vanaf maart 2020 instellingen zag aankomen, en ik denk dat je die trend in 2021 zult zien doorzetten”, voegde Saylor toe. “Er zijn enthousiastelingen voor bitcoin als ruilmiddel, … maar persoonlijk geloof ik dat de overtuigende use case een opslag van waarde is.”

 

MicroStrategy heeft zijn aandelenkoers meer dan verzevenvoudigd sinds het in augustus voor het eerst bitcoin kocht. Het bedrijf maakte dinsdag bekend dat het $ 600 miljoen aan converteerbare obligaties gaat aanbieden om meer bitcoin te kopen. Er is gespeculeerd dat MicroStrategy een blauwdruk heeft aangeboden voor Tesla’s bitcoin-aankoop na een uitwisseling tussen Saylor en Elon Musk op Twitter over het maken van “grote transacties” met de cryptocurrency.

 

Toch zien sceptici bitcoin als een speculatief bezit en maken ze zich zorgen dat het misschien wel een van de grootste marktbellen in de geschiedenis is. Economen als Nouriel Roubini zeggen dat bitcoin en andere cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hebben. En een recent onderzoek van Deutsche Bank zei dat beleggers bitcoin zien als de meest extreme zeepbel op financiƫle markten